X A N, Według mnie powinieneś być 4 kkm.po wymianie rozrządu.Co do ceny,to na dobrych częściach i pompie wody Roville powinieneś zamknąć się w 1 kzł.z robotą.W sprawie części napisz do kolegi Łukasza z Ełku.
Hałas z okolicy rozrządu..?
Zwiń
X
-
-
X A N, Lenistwo, lenistwo i jeszcze raz lenistwo.
Ile razy mozna kurde pisac o tym samym. Rolka piszczy bo wola o zmiane. Rozrzad byl wymieniony przy 90kkm wiec logiczne chyba jest, ze jak fabryczny byl zmieniany po tylu to nastepny tez po tylu sie zmienia. Pompe wody tez sie zmienia, bo pewnie z oszczednosci nie byla poprzednio wymieniona.
Co do cen, to sa hmm... wysokie
Mozna to wszystko zrobic za max 900zl z robocina, trzeba tylko poszukac na tym forum, gdzie mozna kupic rozrzad.
Komentarz
-
czy drogo ?
pasek 160
rolka 178
zwrotna albo 80 albo 150
druga 70
robota 150
pompa 120
====> 758zl - 838zl
Komentarz
-
Bardzo dobra cena.Sprawdź tylko,czy pompa nie jest chińska.Korekta kąta wtrysku po wymianie wliczona w cenę?Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
napewno bez korekty kąta wtrysku a pompa tak jak w skodzie tylko org
[ Dodano: Pon 04 Lut, 08 10:59 ]
czy to sa jakies dobre czesci bo wiem ze czesto wala podrobki na takich rolkach itp
pasek contitech 160zl
rolka SKF UKM 11130 178zl
EVR 55433 150zl
EVR 55441 80zl
EVR 55457 70zl
Komentarz
-
X A N, To umawiaj się na jutro i zmieniaj.Po wymianie kilka dni pojeździsz i sam orzekniesz,czy korekta wtrysku jest potrzebna(pewnie będzie)Myśle,że za stówkę Ci to zrobią,więc w tysiącu się zmieścisz.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
X A N, Poznasz,poznasz.Silnik będzie wołowaty,kiepsko będzie się wkręcał,inny odgłos.Wrażenie jak w benzyniaku z przestawionym zapłonem.Chciałby jechać,a coś go trzyma.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
;( niby autko super ale koszty eksploatacji ogromne sa
ale coz jak chce sie latac czyms dobrym to trzeba plakac i placic
Komentarz
-
X A N, Rozbij sobie ten tysiąc 3-4 lata czyli 36-48 m-cy(90 kkm) i teraz spójrz,czy to takie straszne koszty.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
wogole to co mi doradziccie bo kupilem O1 1.9tdi 90KM
ALH classic
'04r 184k km
wymienilem hamulce (klocki) wszystkie filtry i teraz rozrzad. nie mam oznak notlaufa.
jest jeszcze cos co powinienem robic zeby miec spokoj na 2 lata?
[ Dodano: Pon 04 Lut, 08 11:43 ]
no tak 1000zl na jakies u mnie 3lata (ok 20k km rocznie) ale w innych autkach tez rozrzad starcza na tyle a koszty duzo nizsze ale i tak jestem za szkoda
))
Komentarz
-
X A N, Rozumiem,że olej też.Dla własnego bezpieczeństwa sprawdź i wymień płyn hamulcowy(nie zapomnij przepuścić świeży płyn przez siłownik sprzęgła) i sprawdż,do jakiej temperatury wytrzymuje płyn chłodniczy.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
olej oczywsie tez poszedl juz pare dni wczesniej + wszystkie filtry a dzis nastapila dewastacja mojego portfela:
pompa wody jakiej firmy H..... zapomnialem 150zl
rolka prowadzaca 3szt (szok) 140+85+75 => 300zl
rolka napinacza 170zl
pasek rozrzadu 150zl
i robota 150zl
robili dzis od 8.30 do 13.30 a ja siedzialem jak cil pilnujac swojej slicznej O1
Komentarz
-
X A N, Masz spokojną głowę i cieszysz się z jazdy.Następny rozrząd za 90 kkm. :wink:Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
Komentarz